Schoonmaak plaats lijkvinding & lijkvocht

 Speciale schoonmaak na overlijden


VABOS 
is gespecialiseerd in het volledig schoonmaken en desinfecteren van situaties waar een lijkvinding heeft plaatsgevonden.

Een persoon die voor langere tijd dood in de woning heeft gelegen komt vaker voor dan u denkt. Hierbij moet u denken aan bewoners die een acute hartaanval of een ongeluk in de woning hebben gehad. Maar u kan ook denken aan personen die in de woning zelfmoord hebben gepleegd. Niet altijd wordt het overlijden tijdig ontdekt. Dit kan door allerlei omstandigheden dagen en soms weken duren voordat men gevonden wordt.


Politieonderzoek in de woning na lijkvinding.

Na lijkvinding gaat de politie aan de slag in de woning om te onderzoeken of het een natuurlijk overlijden betreft of dat het gaat om een onnatuurlijk overlijden. In dit laatste geval zal de technische en tactische recherche van de politie een onderzoek in de woning en op het stoffelijk overschot uitvoeren en wordt de plaats van lijkvinding een plaats delict. Het slachtoffer wordt overgebracht en onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut NFI. Als na onderzoek het stoffelijk overschot wordt vrijgegeven door de Officier van Justitie kan de familie hun dierbare begraven of cremeren. Ook de woning wordt door de politie vrijgegeven zodat de familie of executeur testamentair de woning kan betreden.
Het behoeft weinig uitleg dat het betreden van de woning waar voor langere tijd een bewoner dood heeft gelegen een emotionele en ingrijpende gebeurtenis is. Zeker als men emotioneel betrokken is bij het slachtoffer.


Desinfecteren, schoonmaken en opruimen kan binnen 24 uur op een respectvolle en vakkundig manier.

Met onze middelen kunnen wij zorgen voor het verwijderen van bloed, geur en lichaamsvocht. De plek waar de bewoner gevonden is, ontruimen wij. De vloerbedekking, matras, vloer etc. die besmet is wordt verwijderd. Wanneer er sprake is van bijzondere omstandigheden en ingrijpende incidenten, kan het werken op een overlijdenslocatie grote emotionele impact hebben en is kennis van zaken vereist. De professionals van VABOS beschikken over alle denkbare omstandigheden, over de kennis, de vaardigheden en de materialen om een plaats lijkvinding c.q. woning weer toegankelijk te maken voor familie. Of het nu gaat om een vinding, suïcide, ongeval of een misdrijf.

In vrijwel alle gevallen worden kunnen de reinigingskosten volledig of gedeeltelijk vergoed door de verzekeraar. via de overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, uitvaartverzekering, de VVE, woningbouw of door de gemeente d.m.v. bijzondere bijstand.


 

Vraag een offerte aan

Profiteer nu van de laagste prijsgarantie en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen