Speciale ontruimingen

Het komt helaas steeds vaker voor dat erfgenamen of notarissen een huis moeten leegruimen dat tot ieders verbazing ontzettend vervuild is. Meestal is de buitenwereld hier niet van op de hoogte. Vaak is men naar buiten toe heel sociaal en netjes, tot het moment dat men overlijdt of iemand ingrijpt. In veel gevallen was er geen sociale controle meer en leefde men in een isolement. Lichamelijke of geestelijke ziekte is vaak de boosdoener, maar schaamte speelt ook zeker een rol.

Veelal is er een punt bereikt waarop men niet meer terug kan en waardoor de problemen zich opstapelen, soms letterlijk, zoals bij verzamelaars. Dit soort situaties zijn een gevaar voor de gezondheid. Vaak wil de familie dat de omgeving er zo min mogelijk van te weten komt. Wij daarom met een logo vrije wagen en gaan zeer discreet te werk.

Door de jaren heen hebben wij dit probleem exponentieel zien groeien. Inmiddels zijn wij hierin gespecialiseerd en volledig afgestemd op dit soort situaties:

  • Ons personeel is ingeënt, bijvoorbeeld tegen hepatitis B en tetanus
  • Wij gebruiken apparatuur die onze luchtwegen beschermt
  • Speciale kleding om ons lichaam de beschermen
  • Speciale reinigingsmiddelen om ontlasting, nicotine, bloed en vet te verwijderen
  • Speciale desinfecteringsmiddelen tegen virussen, parasieten en schimmels
  • Diverse materialen om dit soort opdrachten uit te voeren
Luiers
Woonkamer
Keuken

 

Opruimen/ schoonmaken na overlijden/ plaats lijkvinding/ sterven of plaats van ‘delict’

In de loop der jaren hebben wij behoorlijk wat objecten ontruimd waarin de eventuele bewoner is gestorven door een natuurlijke dan wel een onnatuurlijke dood. In vrijwel alle gevallen was er sprake van een situatie waarbij bloed, ontlasting, ontbindingsvloeistof of zelfs lichaamsdelen opgeruimd moesten worden.
Om een secundaire victimisatie te voorkomen, is het niet aan te raden dat familieleden zelf overgaan tot het opruimen en schoonmaken van de plaats waar één van hun dierbaren is omgekomen of een ongeval heeft gehad. Daarom raden wij u dan ook aan om de schoonmaak na een overlijden door ons te laten uitvoeren. Wij zullen er altijd voor zorgen dat alle sporen van deze verschrikkelijke gebeurtenis uitgewist worden.

Een tweede reden waarom er beter niet zelf kan overgegaan worden tot het opruimen van een plaats delict, lijkvinding of de plaats van het ongeval, is de kans op besmettingen. Niet alleen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, maar ook achteraf, indien het werk niet goed uitgevoerd werd. Het gewone schoonmaken volstaat niet en zal de achtergebleven bacteriën, virussen, e.a. alleen maar maskeren, zodat kans op besmetting nog steeds zeer hoog blijft.

Door de verminderde sociale controle in onze huidige samenleving, komt steeds meer voor dat personen pas geruime tijd na hun overlijden aangetroffen worden. Zeker in dit soort gevallen is het risico op besmetting, zelfs na een standaard schoonmaakbeurt, meer dan reëel. Allerhande bacteriën, schimmels en andere ziekteverwekkers kunnen nog geruime tijd blijven sluimeren. 

Wij bezitten de nodige kennis, materiaal en gespecialiseerde producten om dit op een professionele en discrete manier schoon te maken. En maken altijd gebruik van de benodigde desinfecteer- en reinigingsmiddelen als noodzakelijke beschermende werkkleding en luchtfilters. Ook zijn alle medewerkers volledig ingeënt.  

Vraag een offerte aan

Profiteer nu van de laagste prijsgarantie en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen