Vabos

Vabos

Speciale ontruimingen

Speciale Ontruimingen. Het komt helaas steeds vaker voor dat erfgenamen of notarissen een huis moeten leegruimen dat tot ieders verbazing ontzettend vervuild is. Meestal weet de buitenwereld er niets van, is men naar buiten toe heel sociaal en netjes, tot het moment dat men overlijdt of iemand ingrijpt. In veel gevallen was er geen sociale controle meer en leefde men in een isolement. Lichamelijke of geestelijke ziekte is vaak de boosdoener, maar schaamte speelt ook zeker een rol.

Meestal is er een punt bereikt waarop men niet meer terug kan en waardoor de problemen zich opstapelen, soms letterlijk, zoals bij verzamelaars. Dit soort situaties zijn een gevaar voor de gezondheid. Vaak wil de familie dat de omgeving er zo min mogelijk van te weten komt. Wij werken dan met gesloten containers en gaan zeer discreet te werk.

Door de jaren heen hebben wij dit probleem exponentieel zien groeien. Inmiddels zijn wij hierin gespecialiseerd en volledig afgestemd op dit soort situaties:

* Ons personeel is ingeënt, bijvoorbeeld tegen hepatitis B en tetanus
* Apparatuur die onze luchtwegen beschermt
* Speciale kleding om ons lichaam te beschermen
* Speciale reinigingsmiddelen om ontlasting, nicotine, bloed en vet te verwijderen
* Speciale desinfecteringsmiddelen tegen virussen, parasieten en schimmels
* Diverse materialen om dit soort opdrachten uit te voeren

Opruimen of schoonmaken na een lijkvinding of van een ‘plaats delict’

In de loop der jaren hebben wij heel wat objecten ontruimd waarin de bewoner het leven liet door een natuurlijke of onnatuurlijke dood. In vrijwel alle gevallen was er sprake van een situatie waarbij bloed, ontlasting, ontbindingsvloeistof of zelfs lichaamsdelen opgeruimd moesten worden.

Om een secundaire victimisatie te voorkomen, is het af te raden dat familieleden zelf de plaats opruimen en schoonmaken waar hun dierbare is omgekomen of een ongeval heeft gehad. Daarom raden wij u aan om de schoonmaak na een overlijden door ons te laten uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat alle sporen van deze verschrikkelijke gebeurtenis uitgewist worden.

Een tweede reden waarom men de plaats van een delict of ongeval beter niet zelf kan opruimen, is de zeer hoge kans op besmetting. Niet alleen tijdens de werkzaamheden, maar ook achteraf, als het niet goed uitgevoerd werd. Gewoon schoonmaken is in deze gevallen meestal niet genoeg. Het zal achtergebleven bacteriën en virussen alleen maskeren, zodat kans op besmetting hoog blijft.

Door de verminderde sociale controle in onze huidige samenleving komt het vaker voor dat personen pas geruime tijd na hun overlijden aangetroffen worden. Zeker in dit soort gevallen is het risico op besmetting, zelfs na een klassieke schoonmaakbeurt, meer dan reëel. Allerhande bacteriën, schimmels en andere ziekteverwekkers blijven nog lang sluimeren.

Wij bezitten de nodige kennis, het materiaal en gespecialiseerde producten om dit op een professionele en discrete manier op te lossen. Het gaat dan bijvoorbeeld om desinfectie- en reinigingsmiddele, beschermende werkkleding en luchtfilters.Ook zijn alle medewerkers volledig ingeënt.

De beste vakmensen

Spoed? Bel ons

Laagste prijs

25+ jaar ervaring

Erkende Ontruimers

Klantervaringen

Vraag snel een offerte aan, Uiteraard geheel vrijblijvend.

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om Met de gegevens die wij van u ontvangen, gaan wij zorgvuldig om.
Wij hebben technische en organisatorische maatregelen genomen om te voorkomen dat onbevoegde derden kennis kunnen nemen van deze gegevens.